Бутафорний прем`єр всіх "русинів" назбирав 16 доказів геноциду самого себе

Русини створили Комітет зі збирання доказів геноциду русинської нації з боку української влади. Найбільшим "ізувером", який спрямував політику на "геноцид русинської нації", названо українську владу після 1991 року. На підтримку цього твердження наведено 16 пунктів.

Бутафорний прем`єр всіх "русинів" назбирав 16 доказів геноциду самого себе

Повідомлення такого змісту з’явилося 9 січня на одному з русинських сайтів, котрий модерується одним самозванним прем`єр-міністром бутафорної прокремлівської державки Підкарпатська Русь Петром Гецком .

`Геноцид русинської нації почався на початку 20 століття створенням в Австрії, де народився і вихований Гітлер, перших у Європі таборів смерті Таллергоф і Терезін. Найбільш активними учасниками в акціях геноциду русинів брали галицькі українські націоналісти, - йдеться у повідомленні. - Вони співпрацювали від початку 1913 року до кінця 1918 року з австрійськими та німецькими властями в акціях розстрілу, побиття, і відправки в згадані табори смерті для русинів русинської інтелігенції, духовенства і простих людей`.

`Геноцид русинської нації мав місце в 1938-39 роках в діях галицьких січовиків на території Підкарпатської Русі, у спробах захопити владу в регіоні і фізично винищити представників русинської нації.

До акцій геноциду русинської нації відносяться і заборона Сталіним, Мехлісом і Хрущовим після 1945 року русинської національності взагалі, відправленням русинської інтелігенції та духовенства в ГУЛАГ, знищенням культурних пам`яток і предметів національної русинської культури, в тому числі придорожніх пам`ятних хрестів, книг і архівних документів`, - сказано в інформації.

Водночас найбільшим `ізувером`, який спрямував політику на `геноцид русинської нації` у повідомленні названо українську владу після 1991 року. На підтримку цього твердження автори повідомлення навели 16 пунктів.

У провину українській владі зокрема поставлено: ігнорування результатів референдуму 1991 року, тиск на обласну раду, аби та не проголосила русинської автономії, небажання влади сісти з русинами за стіл перемовин, репресії проти русинів, фабрикації кримінальних справ проти русинських лідерів, захоплення русинських надр, вирубування русинських лісів, депортація народу під виглядом пошуку заробітків, насильницька зміна етнічного складу народу Підкарпатської Русі.

`Всі ці дії підпадають під поняття геноциду, визначеного Конвенцією ООН про попередження злочину геноциду і покарання за нього від 9 грудня 1948 року, йдеться у повідомленні.

Водночас русинський правозахисний Комітет закликав русинів `до активного збирання документів і фактів наявності в Україні геноциду русинської нації`. Також комітет пообіцяв провести наукову конференцію з залученням фахівців і правовиків.

Подаємо нижче 16 пунктів, які, на думку так званого Правозахисного комітету русинів, свідчать про геноцид русинів.

1. Ігнорування українською владою 17 років волевиявлення народу Закарпаття-Підкарпатської Русі на референдумі 1 грудня 1991 року.

2. Відмова влади України внести волевиявлення народу в Конституцію України.

3. Тиск української влади на Закарпатську обласну раду з метою блокування прийняття ними рішення про проголошення автономії у складі України.

4. Прийняття в 1996 році явно нацистського державного `Плану-заходів ..` про етноліквідацію русинської нації в Закарпатті-Подкарптській Русі.

5. Повна відмова української влади сісти з русинами за стіл переговорів, не реагування на звернення і вимоги громадян і мешканців регіону під Карпатами.

6. Таємні і явні репресії української влади проти русинів, проти лідерів русинських організацій та фабрикація кримінальних справ проти представників русинської нації.

7. Незаконне захоплення з боку української влади русинської землі, надр, об`єктів нерухомості та їх незаконне вживання та користування.

8. Тиха депортація працездатного русинського населення (під виглядом пошуку роботи) за межі Закарпаття-Подкарпатськї Русі.

9. Заборона на вивчення у державних школах русинського мови, літератури, історії Республіки Підкарпатське Русі та історії русинської нації.

10. Придушення інакодумства в середовищі русинів і відсутність фінансової та іншої, у тому числі і правової, допомоги для представників русинської національності з боку українських властей.

11. Ігнорування українськими властями майже всіх міжнародних законів, конвенцій, договорів, декларацій про права малих народів, нацменшин і про збереження регіоальних мов та мов нацменшин та ін.

12. Насильницька зміна пропорційного складу місцевого населення в подкарпатському русинському регіоні після 1991 року.

13. Ігнорування прав Підкарпатської Руси-Закарпатської України як суб`єкта міжнародного права з 10 вересня 1919 року (вересень-Жерменський мирний договір).

14. Забруднення навколишнього середовища і цілеспрямоване руйнування середовища національного існування русинів Закарпаття-Підкарпатської Русі з вини української влади.

15. Злочинне вирізання пралісів в русинських Карпатах, безконтрольний вивіз лісу у вигляді кругляка, відсутність контролю за вирубкою лісів і відсутність лісопосадки, що призвело до численних паводків та руйнування будинків та осель русинів.

16. Відсутність в регіоні для русинів можливості впливу на процеси, що відбуваються в регіоні та судове переслідування українськими властями тих представників русинської нації, які стали на правозахисний шлях.

09 січня 2009р.

Теги:

Коментарі

михайло 2009-01-27 / 16:18:00
А ко такий Гецко?Знау Івана Гецка,добрий був фотбалішта.Знау дохторів Гецків-тоже непіллі люди.А сього "прем"єра"штось не знаю.Майже вун не наш,не з Верховини.Авать якийсь зюіглий.Товди най пан Бог го простиь.Бо не знає блаженний што робить.

Бухенcki 2009-01-10 / 07:41:00
Пан бокораш, не надармо з вас хохлів з Радянської Украйини вождь Сталін выбрав за основні кадры страны Советов (СССР), починаючи од Кагановича, Хрущова аж по Подгорного и Брежнёва, смотанка Радянської Украйини, котрих державницька робота ай розвалила СССР. Подобну демагогію пан бокораш ширите, як Сталінські кадри з Радянської Украйини.



"Документ демонструє повне нерозуміння значення терміну "геноцид"."


Одп. Пан бокораш, вы тоже нерозумієте, што значить термін "геноцид", бо говорите ош Талергоф бов лен табор перемищенных так, як ай подля вас не боли таборами смерті Бухенвальд, Биркенау, Дахау, Маутхаузен итд. Притом каждый, ко изучав ближше сийс вопрос знає, што Талергоф бов предшественником сих Гітлеровських таборів смерти починаючи Бухенвальдом аж по Аушвітц.

Талергоф є містом геноциду пре лемків-русинів зато, бо:

(1) вшитких, од старих родичув по дітей, депортовали уряди Австро-Угорщини до концентрачного табора Талергофу лем зато, ош боли русини-лемки;

(2) пак зато, ош боли грамотні, депортовали вшитких грамотних лемків-русинів починаючи од учителюв, лікарюв, аж по попів и дяків;

(3) бо Австро-Угорська бурокрація рішила, што лемки-русини суть нато, убо овци и корови пасли на полонинах. А для того не треба боти грамотним, бо не грамотні будуть мати менше інформації, и так не будуть мати сімпатії к восточним славянам, особенно к Росії, бо не грамотні и не будуть знати, ош што то є панславизм;



Чи 60%, чи 80% депортованных до Талергофу умерло, о том можеме вести дішпути, бо то не змінить факт, што з Талергофськов акціёв уряди еліміновали основну часть грамотної популяції лемків-русинів. Не так давно, Пол Пот в Камбодії еліміновав вшитких грамотних камбоджанців убо будовав комунізм, и нико не говорить, што то не бов геноцид. Лем так на окрай, там де бов Талергоф є аеропорт вароша Грацу. А под смугов поля аеропорту боло похорененных около 6000 лемків-русинів в общом гробі. А коли ви там будете присідати, чи вилітати самолётом памятайте, под вами суть кості 6000 лемків-русинів похороненных в общом гробі.



Украйинці колективизацю Сталіна хибне презентувуть, як Голодомор чисто украйинськый, подобний Голокосту. В Ізраилі сисю украйинську інтерпретацію не приняли од Украйинськых представителюв, бо добре знавуть ізраильці, што в Сталінській колективізації умирали ай росіяни, ай казахи, ай чехи на Волині итд.




Кібо йсте пан бокораш вывчали питання о газовых коморах, так бо йсте ви мали знати, ош на Волині в 1941 році 1500 Гайдриховых вояків - зондер коммандо - з помощю 14 000 украйинських гілф-поліцаюв з групи Бандера-Лебідь-Шухевич постріляло 200 000 Галичських євреюв. Туй люди СС-фурера Гайдриха прийшли на то, што 10 000 000 євреюв Європи постріляти пулями немош, и так выдумали, што ефективніше є убивати людей (євреюв) в газових коморах. Ось, який гарний внесок украйинських гілфполицаїв до цівілізованного світа. Зато подля вас геноцид в таборах смерти є лем товди кидь суть газові комори.

Баба Параска 2009-01-10 / 00:16:00
Русини молодці!!! Так тримати. Ми за Вас. Ви не одні. Слава Росії, Україні, Білорусі та їх дружбі. На гіляку мазуриків.

бокораш 2009-01-09 / 21:06:00
Документ демонструє повне нерозуміння значення терміну "геноцид". Крім того, табори "Талергоф" та ін. ні в якому разі не можна оцінювати як "табори смерті" або ж "концентраційні". Це явне грубе перебільшення. Це – табір для переміщених осіб. У Талергофі були побудовані 2 церкви – православна та греко-католицька, там народжувались діти й працювали свої лікарі, зафіксовані акти вінчання і боротьби з "місцевими" повіями і т.д.

Ніхто не заперечує, що це було зло й надруга над людьми, а погані умови утримання у перші місяці 1914 року дійсно спровокували хвороби й смерть; серед загиблих й мій далекий родич, тому я вивчав це питання. Ніхто ні над ким не проводив експериментів, не знищував у газових камерах, не вбивав за якісь провини... Пам’ятати треба правду, сучасна русинська історіографія чітко визначилась у цьому питанні.А прокремлівська агітація у цьому питанні до самих русинів, які насправді налаштовані проєвропейськи, немає ніякого відношення; скоріше вона нагадує Гебельсовські методи пропаганди та спробу масово прищепити населенню різні фобії.


НОВИНИ: Політика

22:20
/ 4
Зеленський призначив Сергія Кононенка начальником УСБУ в Закарпатській області
20:08
/ 2
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 3
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 15
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 13
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
» Всі новини